06-05-2019

Afgelopen weekend waren indrukwekkende dagen van bezinning in Doorn om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en het oorlogsgeweld sindsdien te herdenken.

Op zaterdagochtend 4 mei was er traditiegetrouw een kleinere herdenkingsdienst op de Grebbenberg, als eerbetoon en om de fakkel brandend te houden. In de middag was er een gevarieerd programma bij de Basis voor veteranen, hun partners en/of weduwen die de eerste oorlogsdagen hebben meegemaakt en BNMO-leden die affiniteit hadden met dit thema.

Het thema van de herdenkingen was dit jaar ‘in vrijheid kiezen’. Er waren indrukwekkende sprekers en het geheel werd omlijst door het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps, een trompettist en een zangeres. De leden van de Blue Helmets en de Vereniging voor Jonge Veteranen boden deze dag hun waardevolle ondersteuning.

Aan het einde van de bijeenkomst werd twee minuten stilte in acht genomen en volgde de kransleggingen. De viering en herdenking maakten deel uit van het BNMO-programma 'Herdenken en vieren op 4 en 5 mei'.