06-05-2019

Een team van fanatieke collega’s van de Basis vierde Bevrijdingsdag op 5 mei op de fiets tijdens de vierde editie van de Freedom Ride.

Tijdens deze wielertocht ontmoetten ruim 1000 sporters, veteranen, militairen, politiemensen en toerfietsers elkaar op de fiets voor een tocht van 35, 75, 90 of 130 km. Op deze manier vierden zij de waarden van vrijheid en democratie op een sportieve manier.

De deelnemers fietsten langs historische plekken die belangrijk zijn in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en daarmee voor het historisch besef van vrede en vrijheid. De tocht wordt elk jaar verreden in een andere provincie en deed dit jaar Overijssel aan. Zo passeerden de fietsers onder andere het Memory Museum in Nijverdal en de Canadese begraafplaats in Holten. Na de finish vond op deze begraafplaats ook een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst plaats, omlijst door toespraken en doedelzakmuziek.

Met dank aan de partners als het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg, de Stichting Liberation Route Europe, Stichting WEP en het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor de voortreffelijke organisatie!