01-07-2019

Afgelopen vrijdag heeft Stichting WEP (Waardering Erkenning Politie) de Blauwe Plek officieel geopend in de tuin van de Basis.

De Blauwe Plek is een plek voor iedereen die bij de Politie werkt en bedoeld als een plaats om even tot rust te komen, alleen of in teamverband. De plek ligt midden in de natuur en je komt er door een pad te volgen met blauwe steentjes, om vervolgens uit te komen bij een grote boom met vier robuuste houten banken eromheen. Deze plek is er gekomen  voor én door collega’s. Zo is de plek ontworpen en mede-vormgegeven door een oud-collega met PTSS.

Bij de opening waren een aantal speciale gasten aanwezig. Zo was de familie van een politieman aanwezig die vijf jaar geleden tijdens een teamuitje om het leven is gekomen. Ook was collega Aad van de Kleut met zijn vrouw aanwezig. Aad is ongeneeslijk ziek en wilde zich inzetten voor een plek voor  politie-collega’s waar het altijd fijn en veilig is om te komen. Op één van de houten banken staat een plakkaat met een kopie van de tatoeage van Aad. Deze afbeelding is een grote eikenboom met grote en stevige wortels in de grond. “When the roots are deep, there is no reason to fear the wind” is het bijbehorende motto.

De overige gasten waren onder andere de circa 250 TCO-ers (Collegiale Ondersteuners) van de Politie die aanwezig waren vanwege een voor hen georganiseerde bedankdag, collega’s van de Basis, belangstellenden van de Politie en natuurlijk de collega’s van WEP. Dankzij de inspanningen van WEP is deze mooie Blauwe Plek er in samenspraak met de Basis gekomen.