22-07-2019

Wist u dat onze stichting en KNGF Geleidehonden alweer sinds 2012 samenwerken aan de opleiding van buddyhonden voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS)?

(Oud)- geüniformeerden die baat kunnen hebben bij een buddyhond, worden onder begeleiding van de Basis geselecteerd. Elk project wordt nauwgezet begeleid door ervaren hondeninstructeurs en deskundigen op het gebied van PTSS.

Een buddyhond draagt bij aan het gevoel van veiligheid, vergroot de bewegingsvrijheid en biedt troost en rust. De hond leert ook praktische vaardigheden. Hij maakt zijn baas bijvoorbeeld wakker bij nachtmerries of geeft een signaal af aan zijn baasje als deze in een dagelijkse situatie te veel stress ervaart.

KNGF Geleidehonden zorgt ervoor dat de buddyhonden een rustig, stabiel en sociaal karakter hebben. Deze honden zijn uit het juiste hout gesneden om buddyhond te zijn. Zo zijn zij goed opgevoed, gehoorzaam en getraind in het omgaan met situaties die voor hun baasje moeilijk zijn. Helaas is de vraag naar buddyhonden voor mensen met PTSS structureel hoger dan het aantal buddyhonden dat jaarlijks opgeleid kan worden. De aanmelding voor een buddyhond verloopt via de Basis, neem voor meer informatie contact op via info@de-basis.nl