26-11-2019

Sinds kort is er bij de Basis een unieke foto-expositie te bewonderen met de titel 'Nonverbale PTSS'.

Fotograaf Klaas Postmus heeft 2,5 jaar aan deze expositie gewerkt en 13 personen op de gevoelige plaat vastgelegd. De geportretteerden hebben gemeen dat zij allemaal met PTSS te kampen hebben. Tevens zijn zij afkomstig uit alle doelgroepen die veel bij de Basis over de vloer komen, te weten de Politie, Brandweer, Defensie, Ambulance en 'de burger'.

De expositie toont indringende portretten van verschillende mensen, waarbij het aan je eigen verbeelding wordt overgelaten hoe de PTSS zich vertaalt naar de foto. Elke foto heeft een eigen bijpassende lijst en de lijst maakt ook deel uit van het verhaal van diegene die op de foto staat.

De 13 gefotografeerden kennen elkaar inmiddels allemaal en zijn met en aan elkaar verbonden door deze expositie. Klaas heeft ook een erg bijzondere band met ‘zijn modellen’ gekregen. Het hele project heeft hem gevormd en heel veel gebracht. Ben je binnenkort bij ons in huis, loop dan eens langs de gang bij onze beweegzaal op de begane grond om de foto’s te bewonderen!