13-12-2019

Op vrijdag 13 december organiseerde de Stichting Veteranen Platform (VP) hun jaarlijkse eindejaarsbijeenkomst bij de Basis.

De belangrijkste doelstelling van het Veteranen Platform is het gezamenlijk behartigen van de belangen van de Nederlandse veteranen. In het gevarieerde programma stond de veteraan dan ook in alle onderdelen centraal.

Er waren verschillende sprekers, zoals de recent aangetreden Inspecteur Generaal der Krijgsmacht F. van Sprang die tevens Inspecteur der Veteranen is. Ook presenteerden dr. Alieke Reijnen en dr. Jacco Duel van het Veteraneninstituut de resultaten van het onderzoek “ Veteraan, hoe gaat het met u?”.  Tijdens het tweede gedeelte van de bijeenkomst werden twee prijzen uitgereikt; te weten de Ted Meines Prijs en de “Legion of Honor Award of the Chapel of Four Chaplains”. Tot slot werd er afscheid genomen van een aantal (oud) bestuursleden. De bijeenkomst werd afgesloten met een aangenaam aperitief en lunchbuffet waarbij alle gasten geanimeerd met elkaar terugblikten op afgelopen jaar en vooruitkeken naar 2020.