21-03-2019

De Basis heeft i.s.m. haar opdrachtgever UMCG Ambulancezorg een nieuw steunpunt in het leven geroepen voor ambulancemedewerkers.

Na het openen van een loket voor de politie (april 2012) en de brandweer (juni 2016), is er nu ook een steunpunt voor medewerkers van de ambulancedienst in Drenthe en een deel van Friesland. Hier werken 360 personen. De opzet is gelijk aan die van het Steunpunt Brandweer, met openingstijden op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Het Steunpunt Ambulance biedt medewerkers en oud-medewerkers van UMCG Ambulancezorg en/of hun familieleden op laagdrempelige manier contact met een onafhankelijk gespecialiseerde maatschappelijk werker. Ook biedt het steunpunt aanvullende ondersteuning, advies en hulp bij de zorgen of druk die men ervaart.

Het steunpunt is volledig anoniem, onze gespecialiseerde maatschappelijk werkers bieden een luisterend oor, beantwoorden vragen en bekijken samen met diegene met wie zij contact hebben wat er nodig is om van klachten af te komen. Ook familieleden en naasten kunnen met vragen en zorgen bij het steunpunt terecht. Daarnaast is het steunpunt bereikbaar voor collega’s, leidinggevenden, collegiale en professionele ondersteuners die zich zorgen maken over een medewerker en op zoek zijn naar tips.

Meer informatie over dit steunpunt? Neem dan contact op met onze senior adviseur Hans Hendriks: h.hendriks@de-basis.nl of bel 06-46636762.