Intervisie is bedoeld voor teams die zich bezighouden met collegiale ondersteuning en hun kwaliteit verder willen verbeteren. De teamleden leren elkaar beter kennen, verbeteren de samenwerking en ontwikkelen zich zodoende als team. Uitgangspunten zijn de dagelijkse praktijk en persoonlijke leerdoelen.

Teamleden hebben met intervisie de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en zich professioneel te ontwikkelen. Daarvoor is het belangrijk dat u met een duidelijke structuur werkt. Hierdoor blijft het niet alleen bij het uitwisselen van ervaringen, maar wordt daar ook wat mee gedaan. Dat levert dan nieuwe inzichten en concrete adviezen op, die motiverend kunnen werken. De Basis traint u in het houden van intervisiegesprekken en draagt zo bij aan de kwaliteit van het team. We frissen uw kennis op en oefenen vaardigheden en nieuwe technieken met u. Verbindende activiteiten, specifieke, zelf ingebrachte thema's en werken met een acteur behoren uiteraard tot de mogelijkheden. Alles in overleg.

"Als je het goed doet, is intervisie een krachtig instrument voor kwaliteitsverbetering. Maar we hebben dat wel moeten leren."


 
Extra informatie

> Groepsgrootte vier tot twaalf deelnemers.

 

> Tijdsduur in overleg.

 

> Kosten afhankelijk van uw wensen.

 

> Locatie: op de Basis, intern bij opdrachtgever of op een externe locatie.

 

> Inschrijving als groep.