Deze training biedt u vaardigheden en kennis, zoals het signaleren van gedragsverandering, het bieden van de juiste aandacht, gesprekstechnieken en het tijdig verwijzen naar hulpverlening. Daarmee kunt u de impact van schokkende incidenten verkleinen en de mentale weerbaarheid van uw medewerkers vergroten.

Goede zorg voor de medewerkers waar u verantwoordelijk voor bent, is uiteraard vanzelfsprekendheid voor u. Maar wellicht vraagt u zich af hoe effectief u bent en wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van collegiale ondersteuning na schokkende gebeurtenissen. De Basis staat u dan graag terzijde. Uitgangspunten zijn uw dagelijkse praktijk en persoonlijke leerdoelen. De samenwerking met de collegiaal ondersteuner en bedrijfsmaatschappelijk werker krijgt aandacht en er is ruimte om praktisch te oefenen. Natuurlijk kunt u zich ook gericht verdiepen in de Richtlijn psychosociale ondersteuning geüniformeerden.

"De toenemende aandacht voor nazorg is een uitdaging. Ik ben blij dat mijn kennis nu op peil is, mijn mensen verdienen dat."


 
Extra informatie

> Bestemd voor leidinggevenden in de geüniformeerde sector.

 

> Groepsgrootte acht tot twaalf deelnemers.

 

> Tijdsduur in overleg.

 

> Kosten afhankelijk van uw wensen.

 

> Locatie op de Basis, intern bij opdrachtgever of op een externe locatie.

 

> Inschrijving als groep.