In de sector Maatschappelijk werk & Begeleiding hebben wij momenteel 3 vacatures. Het gaat om 1 vacature van 36 uur in het westen van het land en 2 vacatures van 32 en 36 uur in het noorden, oosten en midden.

De functie
Je biedt psychosociale ondersteuning en begeleiding aan cliënten en hun omgeving of systeem, zowel individueel als in groepsverband. Je houdt intakegesprekken en analyseert psychosociale problematiek van de cliënten. Op basis daarvan verzamel, verwerk en analyseer je alle beschikbare informatie over de problematiek van de desbetreffende cliënten. In multidisciplinair verband stel je begeleidingsplannen op en voer je deze uit. Tijdens de uitvoering van het begeleidingsplan observeer, analyseer en evalueer je nauwkeurig het verloop. Mocht het nodig zijn, dan verwijs je cliënten door naar andere hulpverleners. Relevante informatie vastleggen in het cliëntensysteem, rapportages opstellen en dossiervorming behoren ook tot jouw takenpakket. Daarnaast signaleer je de ontwikkelingen wat betreft de behoeften van de cliënten en denk je mee over hoe de producten en diensten van de Basis geoptimaliseerd kunnen worden. Het is een solistische functie waarin je werkzaam bent vanuit je werkplek thuis dan wel het regiokantoor in Zwolle (voor de functies in het noorden en oosten) of het Basisgebouw in Doorn.

De organisatie
Stichting de Basis werkt, samen met ketenpartners vanuit het Landelijk Zorgsysteem voor Veteranen en andere organisaties binnen de context van de geüniformeerde wereld, in onze vestiging in Doorn. Dit is een centrum waar gastvrijheid op één staat en waar we actief verschillende partners uit de wereld van Defensie, politie en brandweer samen laten komen. De Basis beschikt over een landelijk dekkend netwerk van gespecialiseerd maatschappelijk werkers verdeeld over drie regio’s. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid komt tot uitdrukking in het duurzaam omgaan met mensen en middelen. Wij zijn een not-for-profit organisatie die in een belangrijke transitiefase zit. Ondanks onze not-for-profit aard moeten wij eigen subsidiëring en financiering realiseren. Hierdoor is een zakelijke sturing op resultaten, opbrengsten en kosten noodzakelijk.

Herken jij jezelf in het volgende profiel?
Je beschikt over het diploma maatschappelijk werk & dienstverlening op hbo-niveau. Je staat geregistreerd als maatschappelijk werker bij de Stichting Registerplein of je bent bereid dit te doen. Je bent in het bezit van rijbewijs B omdat je huisbezoeken aan cliënten brengt. Je hebt kennis van en ervaring met het begeleiden van cliënten die als gevolg van ingrijpende ervaringen psychosociale problemen hebben en je beschikt over kennis en ervaring met groepsdynamische processen. Ook ben je op de hoogte van wet- en regelgeving op het gebied van maatschappelijk werk. Om de functie goed uit te kunnen oefenen, ben je stressbestendig, klantgericht, bezit je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je in staat om je in te leven in de cliënten en heb je aandacht voor zelfzorg. Ervaring met één van de doelgroepen is een pré. Onze doelgroepen bestaan uit cliënten afkomstig uit geüniformeerde beroepen (Defensie, politie en brandweer) en oorlogsgetroffenen uit de tweede wereldoorlog. Je zult grotendeels werkzaam zijn voor de doelgroep Defensie. Tot slot herken je je in onze kernwaarden: open, actief, integer en zelfbewust.

Wij bieden
Een zelfstandige, afwisselende en uitdagende functie in een bijzondere omgeving! Een prettige werksfeer met betrokken en enthousiaste collega’s. Daarnaast een goed salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden en uiteraard krijg jij alle faciliteiten om je werk goed te kunnen doen. Je start op basis van een jaarcontract. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Gehandicaptenzorg. De functie is gewaardeerd in FWG 55. Inschaling wordt gebaseerd op leeftijd en relevante werkervaring en zal tussen de € 2.607,- en € 3.847,-
bruto per maand zijn op fulltime basis. Het beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor indiensttreding.

Interesse?
Stuur je CV en motivatie vóór 2 februari naar werken@de-basis.nl. Wil je duidelijk aangeven naar welke vacature je solliciteert? Wil je meer informatie over de functies in het noorden, oosten en midden van het land neem dan  contact opnemen met Wim van Bussel, teammanager op 06-3045 2972 of w.v.bussel@de-basis.nl. Gaat je interesse uit naar de functie van maatschappelijk werker in het westen, neem dan contact op met Peter-Paul Lücker, teammanager, op 06-2166 9126 of p.lucker@de-basis.nl.

De gesprekken voor de functies van maatschappelijk werker in het noorden, oosten en midden vinden plaats op vrijdag 9 februari op ons regiokantoor in Zwolle.
De gespreksronde voor de functie in het westen van het land is gepland op woensdag 14 februari bij de Basis in Doorn.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.