Op de zeilklipper Lutgerdina kan je een drie dagen lang de dagelijkse beslommeringen achter je laten. Dat gebeurt vanaf het moment dat je in de thuishaven Enkhuizen aan boord stapt waar de kapitein en zijn bemanning u welkom heet. De Lutgerdina is ingericht voor deelnemers met een fysieke beperking en dus rolstoeltoegankelijk. Om deel te nemen aan dit programma dient u over een redelijk goede lichamelijke conditie te beschikken, zelfredzaam en sportief te zijn.De Lutgerdina zal dit weekend meedoen aan de Klipperrace.

Het programma Sports Challenge Zeilen wordt samen met met Sailwise, onderdeel van Gehandicaptensport Nederland aangeboden en biedt u de mogelijkheid om samen met andere veteranen en dienstslachtoffers sportief bezig te zijn. Dat gebeurt op recreatief, ontspannen niveau. Door samen actief bezig te zijn, is er snel contact, onderlinge steun en vertrouwen. Tijdens dit programma is er professionele begeleiding aanwezig van Stichting de Basis.

Dit programma wordt mogelijk gemaakt door het Veteraneninstituut.

 

Onze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds met middelen uit de Nationale Postcode Loterij en de BankGiro Loterij. Uw deelname aan deze loterijen wordt daarom van harte aanbevolen.

 

 
Voor wie?

Voor sportieve veteranen en dienstslachtoffers die graag op het water zitten. Er wordt gezeild met de voor rolstoelen aangepaste zeilklipper Lutgerdina.

Verder van belang

Waar: Klipper de Lutgerdina, Enkhuizen.
Wanneer: tweedaagse (vrijdagavond tot zondagmiddag) op 7-9 oktober (onder voorbehoud). Aanmelden voor 15 augustus 2016.

 

De eigen bijdrage voor dit programma hangt af van het aantal deelnemers dat inschrijft op dit programma. In de loop van 2016 zal hierover meer informatie worden gegeven.

 

Een hulphond mag niet mee aan boord.