Geüniformeerden en duurzame inzetbaarheid
Een brede kijk in elkaars keuken

Stichting de Basis heeft zich verbonden aan diverse organisaties binnen Defensie, Politie en Brandweer. Elk van die organisaties kent unieke uitdagingen als het gaat om duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. De Basis bracht die organisaties op vrijdag 23 september bij elkaar om nader kennis te maken en ervaringen te delen. De insteek was praktisch: hoe doen jullie dat? Letterlijk een kijkje in de keuken van de ander. 

Duurzame inzetbaarheid staat in de belangstelling en is vaak een afgebakend project. Op 23 september echter keken we er breder naar en kwamen alle mogelijkheden rond dit thema naar voren: van preventietrainingen tot een loket voor opvang, van tweedelijns zorg tot re-integratiecursussen. Feitelijk alles op het vlak van welzijn en inzetbaarheid, nu en straks.

Formele opening door Erik Akerboom

 

Korpschef van Politie Erik Akerboom opende het symposium van de Basis. De politie wil graag een zorgzame werkgever zijn, zei Akerboom, er moet een goede en veilige werksfeer heersen. “Collega’s moeten zonder terughoudendheid over hun problemen kunnen en durven praten. Ik wil bevorderen dat collega’s eventuele schaamte laten varen en hun klachten vroegtijdig bespreken om erger te voorkomen.”

> Download de volledige toespraak van Erik Akerboom.

 

Evaluatie symposium

Hebt u deelgenomen aan het symposium 2016, dan zijn we blij met een beoordeling daarvan. Met deze link treft u een evaluatieformulier.

 
Bij ons in het gebouw

Op virtuele verkenning!